80 nap alatt
Az utazás kaland, izgalom, amely a felfedezés élményével is kecsegtet. Éppen ezért utazni jó, az pedig még jobb, ha egy-egy hosszabb-rövidebb kirándulás alkalmával más kultúrákkal is megismerkedhetünk. Ilyenkor szó szerint belekóstolhatunk külföldi konyhák ízeibe, s azok által egy-egy nép lelkivilága is közelebb kerülhet hozzánk.
A 80 nap alatt a Föld körül című regény biztosan sokaknak ismerős – abban a főszereplő, Phileas Fogg fogadásból indul útnak, hogy 80 nap alatt megkerülje a Földet. Utazása igen kalandos, ám végül sikerül teljesíteni a kitűzött célt, sőt egy nappal korábban érkezik vissza Londonba.
Nos, mi most januártól arra vállalkozunk (nem fogadásból), hogy valami hasonló „világkörüli utazásban” részesítjük vendégeinket, méghozzá úgy, hogy elkészítjük néhány ország egy-egy jellegzetes desszertjét.
Ez a Saveur-ízutazás, amely több héten keresztül tart, s általa is megmutatjuk, hogy cukrászdánk valóban az új ízek lelőhelye. Az első két finomság már el is készült, és bizony hamar elkapkodták a vendégek. Az egyik az amerikai Red Velvet (vörös bársony) torta volt, a másik pedig a holland „macaron”. Mindkettő különleges a maga nemében, és más-más ízvilágot képviselt. Elegancia és könnyedség jellemezte őket – vendégeink a vörös tésztájú Red Velvetet különösen szerették.
Most pedig a japán sajttortán van a sor, amely nemes egyszerűségével hódíthatja meg az ízlelőbimbókon át a szíveket. A sort folytatjuk, így a következő hetekben várható egyebek mellett az örmény Marlenka, a lengyel krémes, az orosz Pavlova és az olasz Torta della Nonna.