Dobos, újragondolva – az íz marad, a külső megújulhat
Dobos C. József pesti cukrászmester remeke, a 19. század végén megalkotott sütemény azóta sem veszített népszerűségéből, a klasszikus édességeket kedvelők közül sokan keresik nálunk is.
A Dobos-torta titka a speciális vajas piskóta között elterülő főzött csokikrémben, és a süteményt látványosan díszítő karamellizált cukortetőben rejlik. Érdekes azonban, hogy van, aki éppen az utóbbit, vagyis a karamellizált cukrot nem kéri, mi pedig alkalmazkodunk a megrendelő óhajához. Így született meg többféle újragondolt Dobos-változat.
Az egyik karácsony környékéről egy, az ünnep hangulatában díszített torta volt, a minap pedig egy burkolt szépség került ki a műhelyünkből. Itt viszont a díszítésben visszaköszön a karamellizált cukor, de másként, csorgatott formában.
A Dobos-torta tehát burkolható is, lehet rá marcipánt tenni, a belseje, maga a tészta és a krém ettől még változatlan, s a várt ízélményt adja.
Tehettek egy próbát, kérjetek tőlünk egyedi Dobos-tortát.
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!