Dobos, újragondolva – az íz marad, a külső megújulhat

Dobos C. József pesti cukrászmester remeke, a 19. század végén megalkotott sütemény azóta sem veszített népszerűségéből, a klasszikus édességeket kedvelők közül sokan keresik nálunk is.

Az eredeti megjelenés (Fotó: Mézmer András)


A Dobos-torta titka a speciális vajas piskóta között elterülő főzött csokikrémben, és a süteményt látványosan díszítő karamellizált cukortetőben rejlik. Érdekes azonban, hogy van, aki éppen az utóbbit, vagyis a karamellizált cukrot nem kéri, mi pedig alkalmazkodunk a megrendelő óhajához. Így született meg többféle újragondolt Dobos-változat.

Dobos, karácsonyi dekorral (Fotó: Saveur)

Az egyik karácsony környékéről egy, az ünnep hangulatában díszített torta volt, a minap pedig egy burkolt szépség került ki a műhelyünkből. Itt viszont a díszítésben visszaköszön a karamellizált cukor, de másként, csorgatott formában.

Amikor burkolt Dobos-tortán oszlik el a karamell… (Fotó: Saveur)


A Dobos-torta tehát burkolható is, lehet rá marcipánt tenni, a belseje, maga a tészta és a krém ettől még változatlan, s a várt ízélményt adja.
Tehettek egy próbát, kérjetek tőlünk egyedi Dobos-tortát. 😊

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük