Mentesből is a legjobbra törekszünk

Törzsvendégeink már tudják: a Saveurben a mentes sütemények széles kínálatával várjuk vendégeinket.

Megtalálhatóak nálunk a tej-, glutén- és hozzáadottcukor-mentes finomságok, valamint vegán és nyers vegán változatokkal várjuk a hozzánk betérőket. Mindig törekszünk arra, hogy a néhány jól bevált kedvenc (például nyers vegán lúdláb, csokis-narancsos torta, vegán túró rúd, nyers vegán datolyás-mogyorós golyó) mellett szezonális újdonságok is kerüljenek a hűtőbe. Így kóstolhattak már nálunk mentes feketeribizlis süteményt, de sütőtökös, ananászos változatok is voltak. Szeretünk kísérletezni, hiszen mi is mindig újabb ízeket fedezünk föl, ezektől pedig a kínálat is mindig megújulhat.

Fotók: dreamstime.com


A sütemények édesítését fehér cukor helyett alternatívan oldjuk meg. Használunk almacukrot, kókuszvirágcukrot, különféle aszalt gyümölcsöket, s ritkán banánt is. Ha diéta miatt teljes cukormentességről van szó, akkor stevía és eritrit keverékével édesítünk. Nagyon finom ízeket tudunk létrehozni, egyáltalán nem tűnik úgy, mintha valami kimaradt volna a süteményből.
A gluténmentes termékeket mandula-, vagy rizsliszttel, illetve gluténmentes zabpehelyliszttel, törökmogyoróliszttel sütjük, vagy répával, dióval váltjuk ki a lisztet.
Arra azonban mindig felhívjuk vendégeink figyelmét, s a hűtőn is jelezzük, hogy a konyhánk nem elkülönített, tehát a sütemények nyomokban tartalmazhatnak glutént. Akinek tehát szigorú diétát kell tartania, annak nem biztos, hogy megfelelnek ezek a változatok.


A vegán süteményeinket természetesen a vegán életmód szellemében állítjuk össze, vagyis állati eredetű anyagoktól (tej, tojás) teljesen mentesek. A nyers vegán változatok hőkezelés nélkül készülnek.
Aki vevő az újdonságokra és a reform étkezésre, illetve valamilyen ételintoleranciája, vagy – allergiája van, az bátran fogyasszon kínálatunkból, s csatlakozzon törzsvendégeinkhez!
Süteményt pedig egyéni megrendelésre is készítünk, így még jobban oda tudunk figyelni a különleges igényekre.