Műhelytitkok – Tojáshab karamellizálás

Műhelytitok című sorozatunkban némi betekintést engedünk a boszorkánykonyhánkba és az ott zajló varázslásokba. 
Megmutatjuk, hogyan készül el egy-két trükkel, illetve a kifejezetten a cukrászok által használt módszerekkel egy-egy látványos sütemény.


Lehet, hogy éppen itt derül majd ki, mitől néz ki olyan jól a kedvenc sütitek, vagy észrevehetitek, mennyire nagy odafigyelés kell a tökéletes krém, a kiváló ízek megalkotásához.

Először a mentás-citromos tarte (francia piteféleség) tojáshab-karamellizálását figyelhetitek meg a videón. Az eljárás az, hogy a tojásfehérjét gyenge cukorsziruppal habbá kell verni, majd kihűlésig habosítjuk, és laposcsöves nyomózsákkal rányomjuk a desszert tetejére. A habot végül fáklyával pirítjuk rá a desszertre.
Látványos, nem?

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük