Saveur Minőség

Saveur – az új ízek lelőhelye – hirdeti mottónk. Ebben a bejegyzésben pedig azt szeretnénk megvilágítani, miért más cukrászdánk, mint az úgymond hagyományos, régi iskola szerint működő műhelyek.


Mi a Saveurben nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy süteményeink minőségi alapanyagokból, az egészséges étkezés szempontjait szem előtt tartva készüljenek. Éppen ezért törekszünk szezonális kínálatot felmutatni, s mindig a lehető legtermészetesebb megoldásokat alkalmazni.

Az egyik általunk készített gyönyörűség, esküvőre Fotók: Saveur


Igaz, így nem feltétlenül lesz nagyon krémes, látványra igen mutatós oroszkrém tortánk, vagy méretes csoki piramisunk, esetleg színes, édes mignonunk (amelyeket azért több helyen nagyon jól, a minőséget szem előtt tartva készítenek el), ám helyettük kínálunk sok minden mást, s az úgynevezett klasszikus, itthon ismert és szeretett süteményeket is kicsit más változatban ajánljuk vendégeinknek, mint azt az elmúlt évtizedekben általában megszokhatták.


Garantáljuk, hogy a finom ízek, a valóban tartalmas belső érdekében a nem mentes sütiknél igazi, állati eredetű vajat, tejszínt, mascarponét használunk. A különböző diéták, az egészségesebb életmód miatt keresett mentes süteményekből széles kínálattal várjuk a hozzánk betérőket. Minden süteményhez szezonális, vagy fagyasztott gyümölcsöt, illetve gyümölcspürét alkalmazunk. S mi is csatlakozunk azokhoz, akik ismét fölfedezik a tojássárgáját, ami kiváló, természetes eredetű sűrítőanyag. Vaníliával, tejszínnel, cukorral összefőzve például nagyon jó, sűrű krémet kapunk, amelyet tortákhoz használunk.

A gyerekek születésnapi tortakívánságait is szívesen teljesítjük


Aztán azt is szem előtt tartjuk, hogy étcsokoládéból legalább 70 százalékos kakaótartalmút használjunk föl, a tej-és fehércsokoládékból pedig minimum 33, illetve 37 százalékos kakaótartalmúval dolgozunk.
Marcipánból is több félét készítünk, s némelyiknek nagyon magas a mandulatartalma. Előfordul, hogy keverjük a változatokat, de használunk fondant is, mert az jobban kezelhető, rugalmasabb, valamint jobban színezhető, így burkolásnál inkább az utóbbival dolgozunk.
Ezen szempontok mentén csatlakoztunk tehát mi is az egyéni kínálatot képviselő, újhullámos cukrászdákhoz. Reméljük, egyre többen fedezik fel ennek előnyeit, s a magát a Saveurt is.