Ízes és mentes sütik, bővülő választékkal

A Saveurben nagy hangsúlyt fektetünk a vegán, a nyers vegán, illetve a mentes sütemény- és tortakínálat bővítésére. Azt tapasztaljuk, hogy nektek, vendégeknek is egyre nagyobb igényetek van erre, és így jobban tudjuk követni a korszerű, egészséges étkezést előtérbe helyező irányvonalat is.
Most bemutatjuk a főbb alapanyagokat és azt, mire figyelünk azért, hogy minél többen elégedetten távozzatok fogyasztás után.

A mentes csokis-mogyorós-karamellás szelet igen kedvelt Fotó: Saveur


A mentes sütipultunkban naponta átlag 5-6 féle finomságból választhattok, de idővel szeretnénk még többet kínálni. Ezért folyamatosan kísérletezünk, keressük a recepteket, amelyeket többnyire a magunk szájíze szerint átalakítva valósítunk meg.
A nyers vegán süteményeknél (amelyeknél nincs hőkezelés) a „tészta”, vagyis az alap magvakból, datolyából, mandulalisztből és kesudióból áll össze. Erre kerülnek rá a különféle krémek, amelyek szintén lehetnek kesudiósak, datolyásak, a süti tetejére pedig szentjánoskenyérmagos zselét vagy esetleg liofilizált gyümölcsöt teszünk (utóbbi nagyon finom, roppanós, megőrzi az aromát).
A vegán sütik piskóta alappal készülnek, nálunk egyelőre csokis változat kapható. A tésztához reszelt almát, szódabikarbónát, kakaóport, almaecetet keverünk össze.

A vegán homoktövises sajttorta az egyik legnépszerűbb süteményünk Fotó: Saveur

A mentes süteményeknél kihívást jelent a minél puhább piskóta elkészítése. Ebbe glükonon, zabpehely-, zöldbanán- és mandulaliszt, s ha kakaós, akkor kakaópor kerül. Így a tészta gluténmentes is (de a konyhánk nem elkülönített!). Erre az alapra sós pisztácia esetén pisztácia paszta kerül, de ha mentes csokoládétortát sütünk, akkor 80 százalékos étcsokoládét használunk fel. Lesz feketeerdő változat is, ami lényegében ugyanúgy néz ki, mint a nem mentes, klasszikus sütemény, csak itt kókusztejszínt, csokis trüffel krémet és meggylekvárt teszünk a krémbe.
Édesítéshez aszalt gyümölcsöt, kókuszvirág- és almacukrot, a mentes sütiknél pedig glükonont használunk.


A receptek választásakor törekszünk arra, hogy most, nyáron legyen minél több gyümölcsös, már csak azért is, mert ettől szép színes a kínálat, és mint tudjuk: először a szemünkkel eszünk. 😊
Újdonság és nagyon finom a nyers vegán áfonyás szelet, ami lila színével jól illik a Saveur-lilájához.
Hamarosan érkezik a nyers vegán macaron, amelynek hagyományos változata szintén a nagy kedvencek közé tartozik – reméljük a reform süti is ízlik majd!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük