Mentesek ízesen, valódi hozzávalókkal

Milyen a jó mentes sütemény? Sokat foglalkozunk ezzel a kérdéssel, és természetesen sokat kísérletezünk az ügyben, hogy minél finomabb és tartalmasabb desszerteket alkossunk nektek.

Vegán gránátalmás szelet Fotó: Mézmer András

Az biztos, hogy nem hiszünk az összecsapott sütikben, hiszünk viszont mindenben, ami természetes módon lehet kiváltója a nem mentes összetevőknek. Lehetőség szerint próbálunk olyan alternatívákat keresni és alkalmazni, amelyekkel ugyanolyan jó – ha nem jobb – ízeket tudunk kreálni, mintha hagyományos fehér liszttel, tojással, vagy tejszínnel dolgoznánk.

A vegán sütiknél sokszor növényi alapú készítményekkel helyettesítünk

Minden műhelytitkot nem árulunk el, de lássunk néhány példát!

Tojás helyett használunk például csicseriborsót, lenmagot, keményítőt, állati eredetű tejszín helyett len- vagy kókusztejszínt, illetve növényi tejként ismert italokat. A cukrot steviával, kókusz- vagy almavirágcukorral váltjuk ki, a mascarpone sajt helyett kesudiót, egyéb magból álló készítményt vetünk be, a túrót köles helyettesíti. Csokoládéból vegán fajtával dolgozunk, vaníliás készítmény helyett pedig valódi, tequilában eltett vaníliarúddal.

Túrótorta – csak éppen vegán változatban. 🙂 A túrót köles váltja ki

Mindez nagyon sok inspirációt ad és folyamatos ötletelésre késztet bennünket.

Szeretnénk más kínálatoktól különböző, igazi „Saveur-ös” süteményeket kínálni nektek, amelyekben minél több örömötök telik!

Várjuk visszajelzéseteket, ötleteiteket!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük