Műhelytitkok – Tojáshab karamellizálás
Műhelytitok című sorozatunkban némi betekintést engedünk a boszorkánykonyhánkba és az ott zajló varázslásokba.
Megmutatjuk, hogyan készül el egy-két trükkel, illetve a kifejezetten a cukrászok által használt módszerekkel egy-egy látványos sütemény.
Lehet, hogy éppen itt derül majd ki, mitől néz ki olyan jól a kedvenc sütitek, vagy észrevehetitek, mennyire nagy odafigyelés kell a tökéletes krém, a kiváló ízek megalkotásához.
Először a mentás-citromos tarte (francia piteféleség) tojáshab-karamellizálását figyelhetitek meg a videón. Az eljárás az, hogy a tojásfehérjét gyenge cukorsziruppal habbá kell verni, majd kihűlésig habosítjuk, és laposcsöves nyomózsákkal rányomjuk a desszert tetejére. A habot végül fáklyával pirítjuk rá a desszertre.
Látványos, nem?
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!